PARIJS - De Duitse wielrenner Stefan Schumacher is zoals verwacht voor twee jaar uitgesloten van wedstrijden.

De internationale wielrenunie UCI neemt daarmee de schorsing over die het Franse antidopingbureau AFLD vorige maand had voorgesteld. Dat maakte UCI-voorzitter Pat McQuaid vrijdag in Parijs bekend.

Schumachers advocaat kondigde onmiddellijk aan naar het sporttribunaal CAS te stappen. De renner, vorig jaar winnaar van twee etappes in de Ronde van Frankrijk, heeft het gebruik van verboden middelen steeds ontkend.

Schumacher werd pas in oktober betrapt dankzij nieuwe opsporingsmethoden die het gebruik van epo-variant CERA konden aantonen. De schorsing loopt tot 21 januari 2011.

Betalingsachterstand

De vijf wielerploegen die dreigden wegens een betalingsachterstand bij de internationale wielrenunie UCI Parijs-Nice te moeten missen hebben aan hun verplichtingen voldaan.

Dat heeft Jonathan Vaughters, voorzitter van de belangenvereniging voor ploegen AIGCP, vrijdag gemeld aan UCI-voorzitter Pat McQuaid.

Daarmee zou een dreigende uitsluiting van de baan zijn. McQuaid maakte vrijdag in Parijs bekend dat een vijftal ploegen, waaronder Quick-Step en Silence-Lotto, hun bijdrage voor het antidopingprogramma nog niet hadden overgemaakt.

Quick-Step

''Cofidis, Bbox Bouygues Telecom, Silence-Lotto, Quick-Step en Caisse d'Epargne hebben nog tot het einde van de middag de tijd om te betalen, anders mogen zij niet deelnemen aan Parijs-Nice'', zei McQuaid.

Het ging om een aanbetaling van 60.000 euro, het totale bedrag per ploeg bedraagt 120.000 euro. Bouygues en Quick-Step voldeden volgens de UCI meteen aan hun financiële verplichtingen.

Vaughters meldde dat de drie andere ploegen dat eveneens zullen doen. Van het geld wordt onder meer de invoering van het biologisch paspoort gefinancierd.

Verrast

''We waren verrast omdat we niet op de hoogte waren gebracht, maar alles is nu in orde'', zei Christian Prudhomme, directeur van de Ronde van Frankrijk en ook verantwoordelijk voor Parijs-Nice, de rittenkoers die zondag begint.