RIJSWIJK - Koen Verweij schaatst vanaf komend seizoen voor TVM. Dat heeft de 18-jarige wereldkampioen allround bij de junioren vrijdag gezegd.

Verweij, die nu nog deel uitmaakt van Jong Oranje, ondertekent bij zijn nieuwe werkgever vermoedelijk een eenjarig contract.

Verweij had naast TVM ook aanbiedingen van Hofmeier, VPZ en APPM. De geboren Alkmaarder twijfelde lange tijd tussen TVM en Hofmeier.

Jan van Veen, zijn huidge coach bij Jong Oranje, maakt namelijk na dit seizoen de overstap naar Hofmeier.

Sporttechnische redenen

''Het was geen gemakkelijke keuze'', aldus Verweij. ''Ik heb om sporttechnische redenen voor TVM gekozen. TVM heeft het goed voor elkaar, en natuurlijk is het geweldig om met Sven Kramer te kunnen trainen. Daarnaast is Hofmeier een vrije nieuwe ploeg. Het allroundblok staat er nog niet.''

TVM nam onlangs afscheid van sprinters Beorn Nijenhuis en Jan Smeekens. Het team van coach Gerard Kemkers richt zich met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar op het allrounden.

Van Veen

Jan van Veen was teleurgesteld in de keuze van Verweij. ''Ik had graag gezien dat hij met mij was meegegaan. Maar iedereen moet zijn eigen route kiezen. Ik hoop dat hij zich bij TVM verder kan ontwikkelen.''

''Ik was graag met Jan meegegaan. Maar ik denk dat Kemkers ook geen slechte coach is'', aldus Verweij, die dit seizoen debuteerde bij het EK allround, waar hij onderuit ging op de 500 meter. In het eindklassement eindigde hij als twaalfde.