AMSTERDAM - Kenneth Vermeer verdedigt zondag tijdens de uitwedstrijd bij ADO Den Haag het doel van Ajax.

Hij krijgt van trainer Marco van Basten de voorkeur omdat Maarten Stekelenburg nog niet helemaal fit is.

''Ik heb dus nog geen keuze tussen beide doelmannen hoeven maken'', aldus de coach van Ajax. ''Ik hoef pas te kiezen als beide jongens helemaal fit zijn.''

Buikgriep

Stekelenburg kampt nog met naweeën van een buikgriep. ''Ik ben nog steeds maar 90 kilo'', aldus de eerste doelman van het Nederlands elftal. ''Dat moeten er weer 95 worden.''

Stekelenburg liet ook merken dat hij niet helemaal blij is met eerdere uitlatingen van trainer Van Basten.

Ziekenboeg

Van Basten was twee weken geleden nog opgelucht toen de ziekenboeg van Ajax eindelijk een beetje leegstroomde.

Nu zit hij vooral dun in zijn middenvelders. Jan Vertonghen (hamstring) en Gabri (kuit) zijn voorlopig niet inzetbaar.

Eyong Enoh (spierklachten), Vurnon Anita (heup) en Kennedy Bakircioglü (lies) sloegen vrijdag de training ook over. Het is onduidelijk of ze tegen ADO Den Haag kunnen spelen.

De Jong

Siem de Jong, Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heyden ontbreken al langer. Dennis Gentenaar heeft een knieblessure en topschutter Luis Suarez is geschorst.

Dario Cvitanich reist waarschijnlijk wel mee naar ADO Den Haag.

Ismaïl Aissati is ook klaar voor meer speelminuten. De Marokkaan vormde vrijdag tijdens de training een middenveld met Rasmus Lindgren en Evander Sno. De voorhoede bestond uit Urby Emanuelson, Miralem Sulejmani en Leonardo.

PSV - FC Twente

Het duel tussen FC Twente en PSV dat gepland stond op zaterdagavond 20.45 uur is verzet naar zondagmiddag 8 maart, 16.30 uur. Dat meldt de website van FC Twente.

De gesteldheid van het terrein laat het niet toe de wedstrijd zaterdagavond gespeeld wordt. In overleg met de KNVB, PSV, de leverancier van het nieuwe speelveld en de locale autoriteiten is besloten de wedstrijd een dag later te spelen.

“Het veld van FC Twente was door het aantal thuiswedstrijden in een korte periode in combinatie met de slechte weersomstandigheden onbespeelbaar geworden. Daarom was FC Twente genoodzaakt een nieuw veld in De Grolsch Veste aan te leggen,” aldus Eugenio Porcu, Manager Operationele Zaken.

Kromkamp

Bij PSV maakt zaterdag Jan Kromkamp zijn rentree tegen FC Twente. De rechtsback vervangt de geschorste Australiër Jason Culina. Coach Dwight Lodeweges heeft geen blessureproblemen.

Culina, oud-Twentenaar, kreeg vorige week in het verloren duel met SC Heerenveen in de slotminuut de rode kaart. Kromkamp, lange tijd afwezig door meerdere kwetsuren, deed de laatste tijd al wat ritme op in het jeugdelftal.

Gebruikelijke opstelling

Verder houdt Lodeweges normaal gesproken vast aan zijn gebruikelijke opstelling, met de Zweed Ola Toivonen in de spits. FC Twente en PSV strijden beide voor Europees voetbal.

Het verschil op de ranglijst is negen punten, in Enschedees voordeel. FC Twente staat tweede, PSV vijfde. De eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor internationaal spel.

Bij de thuisclub is alleen Slobodan Rajkovic mogelijk niet fit genoeg. De Serviër liep woensdag in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap een blessure aan de heup op. Eventueel wordt Douglas als vervanger het veld in gestuurd.

De ontmoeting vindt plaats op een nieuw veld. Na het duel met De Graafschap liet FC Twente de grasmat vervangen.

De Cler

Tim de Cler mist zondag de uitwedstrijd van Feyenoord bij NAC. De linksback heeft woensdag tijdens de training een knieblessure opgelopen.

Het is nog onduidelijk hoe lang hij moet toekijken. Trainer Leon Vlemmings beslist zaterdag of hij Diego Biseswar mee naar Breda neemt. De aanvaller heeft een bloeduitstorting onder de knie.

Positief

Vlemmings is positief over het herstel van Biseswar. ''Ik verwacht dat hij zaterdag weer kan aansluiten'', zei de coach vrijdag na de training.

Jonathan de Guzman, Ron Vlaar, Tim Vincken en Denny Landzaat ontbreken al langer in het keurkorps van Feyenoord. Landzaat heeft vrijdag de training weer hervat.

Ari

Het is nog onduidelijk of Ari zondag met AZ tegen NEC kan spelen. Trainer Louis van Gaal beslist zaterdag of hij de Braziliaanse aanvaller opneemt in zijn selectie voor het duel in De Goffert.

Dan wordt ook duidelijk of Niklas Moisander en Gill Swerts beschikbaar zijn. Moisander is hersteld van een knieblessure, maar speelde dit kalenderjaar nog niet voor het eerste elftal.

Lies

Swerts viel donderdag tijdens de door zijn ploeg verloren bekerwedstrijd tegen NAC (1-2) uit met een liesblessure. Doelman Sergio Romero (gebroken hand), Hector Moreno (voet) en David Mendes da Silva (hamstring) ontbreken zeker tegen NEC.