ARNHEM - De gemeente Arnhem moet de gedeeltelijke geheimhouding van het rapport over voetbalclub Vitesse opheffen.

Dat stelt een meerderheid van de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders wilde vrijdag nog steeds niet reageren op het kritische rapport, dat maandag verscheen.

Het onderzoeksrapport stelt dat de gemeente Arnhem slecht toezicht hield bij Vitesse, aan wie de stad een miljoenenlening verstrekte.

Geheime bijlage

Bij het rapport zit een geheime bijlage van achthonderd documenten. Het gaat volgens het college om documenten die bedrijfsgevoelige informatie bevatten.

Een meerderheid van de raad wil de geheimhouding opheffen en het complete rapport in alle openbaarheid bespreken.

Topje van de ijsberg

''Het openbare deel van het rapport is maar het topje van de ijsberg'', aldus Margreet van Gastel, fractievoorzitter van de VVD.

Ook de SP wil het gehele rapport vrijgeven. "Het college is merkbaar onzeker over het dossier Vitesse en wil de boel vertragen. Dat blijkt ook uit het uitblijven van een inhoudelijk reactie op het rapport'', zegt fractievoorzitter Gerrie Elfrink.

De socialisten vinden de geheimhouding ook om een andere reden onzin. "Er zitten onder meer documenten bij van de Kamer van Koophandel. Die kan je daar zo opvragen.''