SALT LAKE CITY - De schaatsploeg van DSB zal volgend jaar de laatste voorbereidingen op de Olympische Spelen van Vancouver op hoogte doen.

Coach Jac Orie vertelde donderdag dat zijn rijders zeer waarschijnlijk naar Calgary of Salt Lake City gaan om zich optimaal te preparen voor de Spelen. TVM heeft nog geen besluit genomen waar het trainingskamp wordt opgeslagen.

De Winterspelen van 2010 worden op zeeniveau gehouden, waardoor het voor sommige ploegen ook een optie is zich op datzelfde niveau voor te bereiden.

TVM-coach Gerard Kemkers sluit daarom niet bij voorbaat uit dat zijn ploeg in het laaggelegen Milwaukee het olympisch trainingskamp opslaat, al neigt ook de Groninger naar een trainingskamp in Salt Lake of Calgary.

Besluit

Kemkers heeft nog geen besluit genomen omdat de schaatsfederatie ISU de wedstrijdkalender nog bekend moet maken. De ISU is van plan twee weken voor de start van de Winterspelen nog een World Cup te houden in Noord-Amerika.

De keuze voor die gastheer is ook cruciaal in de 'olympische trainingsplannen'. Mocht de ISU die wedstrijd aan Salt Lake toekennen, dan is het voor veel coaches een logische keuze om ook daar de laatste voorbereiding op 'Vancouver' te houden.