BUENOS AIRES - Jesse Huta Galung begint vrijdag tegen Juan Ignacio Chela in de Daviscupwedstrijd tegen Argentinië. In de tweede enkelpartij neemt Thiemo de Bakker het op tegen Juan Monaco.

De loting was donderdag in Buenos Aires.

Voor het dubbelspel koos Daviscupcaptain Jan Siemerink voor Rogier Wassen en Huta Galung.

Zij treffen Lucas Arnold Ker en Martin Vassallo Argüello. Deze opstelling mag echter nog worden gewijzigd.

Chela

Chela is de nummer 159 van de wereld. Huta Galung staat 29 plaatsen lager op de ranglijst. Het verschil tussen De Bakker en Monaco is beduidend groter.

De speler uit 's Gravenzande is geklasseerd als 248e. Monaco is bij afwezigheid van Juan del Potro en David Nalbandian als 56e van de wereld de Argentijnse kopman.

De vier mannen stonden op het hoogste niveau nooit eerder tegenover elkaar. Onder aanvoering van Huta Galung en De Bakker keerde Oranje vorig jaar ten koste van Zuid-Korea terug in de wereldgroep.

Koning

Siemerink liet op het laatste moment Michel Koning naar Argentinië overkomen. Hij deed dit mede vanwege een blessure bij Matwé Middelkoop, die last kreeg van zijn pols.

Maar die voelde na een paar dagen rust woensdag alweer goed aan. Beide spelers werden donderdag niet in de opstelling opgenomen, maar kunnen zaterdag of zondag nog in actie komen.