MELBOURNE - Sjeng Schalken is net als vorig jaar in de eerste ronde van de Australian Open in Melbourne uitgeschakeld. Ook Raemon Sluiter verloor zijn openingspartij.

De Limburger, 27e geplaatst, verloor in vier sets van de Slowaak Karol Kucera: 1-6 4-6 6-1 1-6. Vorig jaar ging hij in vijf sets ten onder tegen landgenoot Jan Siemerink. Sluiter ging ten onder tegen de Belg Christophe Rochus: 6-4 3-6 4-6 2-6.

Na verlies in de eerste set met 1-6 stond Schalken voortdurend in een inhaalrace. "Karol was de eerste anderhalve set voortreffelijk op dreef", erkende Schalken achteraf. "Ik bleek mijn slagen nog niet te hebben gevonden."

Missers

"Ik had meer missers dan normaal. In de derde set had ik hem te pakken maar daarna haalde hij weer het niveau van de beide eerste sets. Ik kan mijzelf geen gebrek aan vechtlust verwijten maar het is wel zo dat ik niet alle kansen heb gegrepen."

Hewitt

Een andere geplaatste speler die dinsdag het veld moest ruimen was Lleyton Hewitt. De nummer 1 van de wereld en de plaatsingslijst verloor van de Spanjaard Alberto Martin: -1 1-6 4-6 6-7.

Waterpokken

De 20-jarige Australiër was herstellende van de waterpokken. Hij kreeg de kinderziekte tijdens het toernooi om de Hopman Cup in Perth. Hewitt leek hersteld toen hij de eerste set vlot wist te winnen in 6-1. Daarna zakte zijn tempo aanzienlijk en stapelden de fouten zich op.

Tijdens de vierde set kreeg hij medische behandeling aan blaren onder de voeten en een massage van het rechter dijbeen. Nooit eerder in de historie van de Australian Open verloor de eerste geplaatste speler in zijn openingspartij.

/DOSSIERAustralian Open