NEWCASTLE - Edwin van de Sar is zijn ongenaakbare status in het Engelse voetbal kwijt.

Na 1311 schone minuten, bijna 22 uur, incasseerde de Nederlandse recordinternational woensdagavond in het doel van Manchester United zijn eerste tegentreffer.

Het was nog een foutje ook van de 38-jarige doelman.

Jonas

In de gewonnen uitwedstrijd tegen Newcastle United (1-2) kreeg Van der Sar in de negende minuut een vrij simpel schot van Jonas niet onder controle.

De Deense spits Peter Lövenkrands tikte daarna de bal binnen, 1-0. Het was de eerste tegentreffer voor de oud-Ajacied sinds het verloren duel op 8 november tegen Arsenal (1-2), met twee doelpunten van Samir Nasri.

Records

Van der Sar hield in zestien wedstrijden op rij de nul, waarvan veertien in de Premier League. Daarmee brak hij in Engeland diverse records.

Het Europese record van Club Brugge-doelman Danny Verlinden (1390 minuten) had Van der Sar in het duel met Newcastle voor het grijpen. Helaas greep hij al snel mis op het tamelijk onschuldige schot van Jonas.

Rooney

De zeldzame misser van Van der Sar bleef zonder grote gevolgen voor Manchester United. Dankzij treffers van Wayne Rooney en Dimitar Berbatov bleven de Mancunians aan kop, met een voorsprong van zeven punten op Chelsea en Liverpool.

De twee achtervolgers speelden een wedstrijd meer. ManUnited boekte in Newcastle de elfde competitiezege op rij.