HAMBURG - Hamburger SV heeft woensdagavond de halve finales bereikt van het toernooi om de Duitse beker.

De ploeg van trainer Martin Jol versloeg SV Wehen Wiesbaden, de hekkensluiter uit de tweede Bundesliga, moeizaam met 2-1. Bayern München redde het niet tegen Leverkusen (2-4).

Mladen Petric was de belangrijkste man in de brigade van Jol. De Kroaat was bij het eigen doelpunt van Marko Kopilas in de zeventiende minuut meer dan lastig voor zijn onfortuinlijke tegenstander.

Petric verdubbelde zelf de marge in de 37e minuut.

Schwarz

Door een late treffer van Sandro Schwarz beleefde Jol op de bank in de slotfase nog enkele spannende minuten.

HSV, met verdediger Joris Mathijsen de gehele wedstrijd in actie, hield evenwel stand. De ploeg van Jol blijft daardoor op drie fronten actief voor een hoofdprijs.

Bayern

Bayern, de ploeg van aanvoerder Mark van Bommel, verloor in Düsseldorf met 4-2 van Leverkusen, na een ruststand van 0-0.

In de slotfase, bij een stand van 3-0, brachten Lucio en Miroslav Klose de spanning terug (3-2). De gelijkmaker wilde echter niet vallen. Stefan Kiessling maakte in de extra tijd het karwei voor de thuisploeg af: 4-2.

Leverkusen schaarde zich met Mainz (1-0 tegen Schalke 04), Hamburger SV en Werder Bremen (5-2 tegen VfL Wolfsburg) bij de laatste vier. Zaterdag is de loting voor de halve finales.