ENSCHEDE - FC Twente heeft woensdag de halve finale van de nationale bekerstrijd bereikt.

De nummer twee van de eredivisie versloeg in Enschede De Graafschap, 1-0. De beslissing viel in de slotminuut van de extra tijd.

Marko Arnautovic was de matchwinner. De Oostenrijkse topper in aankomst verraste doelman Nicolas Cinalli met een fraaie lob.

Tot dan had De Graafschap stand gehouden, ondanks immense druk.

Voordeel

Extra speeltijd leek geen voordeel voor FC Twente. De afgelopen week had de Enschedese formatie in de UEFA Cup ook al een lange avond tegen Marseille, met een nederlaag na strafschoppen als resultaten.

FC Twente slaagde er niet in vroegtijdig door te drukken, wat wel in de planning lag. Daarvoor was het verzet van De Graafschap te stug.

Een offensief in de eerste helft leverde hooguit een paar kleine kansjes voor de thuisclub op.

Janssen

De eerste was voor Theo Janssen. De middenvelder kreeg de bal in goede positie echter voor zijn (verkeerde) rechterbeen en schoot over.

Ook was er nog een aardige poging van Kenneth Perez, gestopt door doelman Nicolas Cinalli.

Cinalli stond in het doel van de Doetinchemse formatie, als vervanger van de zieke Erik Heijblok. De 29-jarige Argentijn maakte zijn debuut voor De Graafschap in een officiële wedstrijd.

Wuytens

Het ontbreken van Heijblok was niet de enige tegenslag voor Darije Kalezic. De coach ad interim moest in Enschede al voor rust de aangeslagen Ben Sahar en Stijn Wuytens vervangen.

In beide gevallen betrof het spelers die tijdens de winterstop de degradatiekandidaat waren komen versterken.

Terugslag

Het leidde niet tot een noemenswaardige terugslag bij De Graafschap, dat het recentelijk in de competitie op eigen veld FC Twente (2-2) ook al lastig maakte.

De favorieten van coach Steve McClaren drongen aan, maar kregen niet de kansen de ze zochten.

Perez

In de 70e minuut trof Peter Wisgerhof met de knie de lat, uit een hoekschop van Perez. Het was het begin van een wat nadrukkelijker offensief van FC Twente.

Later schoot Perez nog op de paal. Vaak echter waren de combinaties net niet goed genoeg ingezet, of was de eindpass iets te slordig.

Lees ook:
‘Makkelijke duels bestaan niet’

FC Twente - De Graafschap