ROTTERDAM - Feyenoord heeft geld moeten lenen bij het stadion en een particuliere investeerder om de lopende kosten zoals de salarissen over dit seizoen te kunnen betalen.

Dat heeft een woordvoerder van de club woensdag bevestigd.

Hij reageerde op berichtgeving woensdag in het weekblad Voetbal International. De directie van Feyenoord, Eric Gudde en Onno Jacobs, betreurde het uitlekken van de gevoelige feiten ten zeerste.

''Kennelijk zijn er mensen buiten de organisatie van Feyenoord die er belang bij denken te hebben dit soort informatie met derden te delen in een poging zo onrust te veroorzaken.''

Onrust

Volgens de zegsman is er echter geen reden tot onrust. ''Voor veel clubs, waaronder Feyenoord, is het de laatste drie maanden van ieder seizoen scherp aan de wind varen voor wat betreft de liquiditeiten."

"Onder andere door de teleurstellende resultaten - snel uit de beker en UEFA Cup en daaruit voortvloeiende lagere opbrengsten uit onder meer recettes en merchandising - is dat deze voetbaljaargang nog eens extra het geval'', liet de woordvoerder weten.

Smolarek

Feyenoord wacht ook nog steeds op geld van andere clubs. ''Bij Racing Santander ligt bijvoorbeeld nog een bonnetje van om en nabij de 2 miljoen euro. In de zomer van 2007 hebben ze Ebi Smolarek voor ruim 4 miljoen euro overgenomen van Dortmund."

"Wij hadden nog 50 procent van de rechten. Borussia Dortmund bestrijdt dat ook niet, maar hoeft deze volgens de contracten pas aan ons te betalen nadat zij het geld van Santander hebben ontvangen."

"De Spanjaarden komen echter maar niet over de brug. Feitelijk is de situatie dus zo dat Feyenoord nu gaten moet dichten door te lenen, omdat Santander op de pof leeft.''

FIFA

Feyenoord heeft de financiële kwestie met Racing Santander aangekaart bij de wereldvoetbalbond FIFA. Een uitspraak laat evenwel nog wel even op zich wachten.

Naast de liquiditeitsproblemen worstelt de Rotterdamse volksclub ook met een schuldenlast van dik 17 miljoen euro. Rijke supporters hebben onlangs hun financiële hulp aangeboden.

Aandelen

Het zou gaan om een gezamenlijk bedrag van ongeveer 60 miljoen euro. In ruil daarvoor willen de investeerders aandelen en/of zetels in de Raad van Commissarissen (RvC).

Beide partijen voerden eind vorige week het eerste gesprek. Op korte termijn volgt het tweede onderhoud.