ALKMAAR - AZ moet het ook in de bekerwedstrijd donderdag tegen NAC Breda stellen zonder spits Ari. De Braziliaan ontbrak door een spierblessure zaterdag al in het gewonnen competitieduel met FC Groningen (3-0).

Ari dacht ondanks zijn fysieke problemen zaterdag wel te kunnen spelen, maar Van Gaal hield de aanvaller uit voorzorg aan de kant.

"De wil om te spelen is bij hem hoger dan de voorzichtigheid en zorg voor zijn lichaam'', aldus Van Gaal woensdag op de website van AZ.

Vraagteken

De oefenmeester weet nog niet of Sébastien Pocognoli, Niklas Moisander en Jeremain Lens tot de selectie behoren. De drie voetballers zijn hersteld van blessures en maakten maandag bij Jong AZ hun rentree. "Ze zijn echter nog niet wedstrijdfit'', zei Van Gaal.

Rechtsback Gill Swerts verliet dinsdag voortijdig de training; achter zijn naam staat nog een vraagteken voor de confrontatie met NAC.

Keller afwezig

De Graafschap moet woensdagavond Stephan Keller missen in de kwartfinale om de KNVB-beker tegen FC Twente. De 29-jarige verdediger heeft een blessure onder de hiel van zijn linkervoet.

Keller ondergaat volgens een woordvoerder van de club nog een MRI-scan om duidelijkheid te krijgen over de klachten.