MONTERREY - De Nederlandse Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het tennistoernooi in het Mexicaanse Monterrey te bereiken.

Krajicek verloor dinsdag van de als tweede geplaatste Marion Bartoli uit Frankrijk: 2-6 4-6.

Krajicek bereikte via de kwalificaties het hoofdschema in Mexico. Ze had een slechte start tegen Bartoli. Ze moest tot twee keer toe haar servicebeurt inleveren. Ze brak daarna nog wel een keer de service van de Française, maar moest de set toch afstaan.

Dubbele fouten

In het tweede bedrijf ging het tot 4-4 gelijk op. Mede door twee dubbele fouten brak Bartoli daarna de opslag van Krajicek. Ze serveerde daarna zelf voor de wedstrijd en maakte het met 6-4 af.

Krajicek en Bartoli stonden voor de vierde keer tegenover elkaar. Krajicek versloeg haar opponente nog nooit. In 2007 verloor ze van haar in de kwartfinales van Wimbledon en in datzelfde jaar opnieuw in Zürich.

Rus

Ook Arantxa Rus is niet verder gekomen dan de eerste ronde. De 18-jarige Nederlandse werd in drie sets verslagen door de Italiaanse Roberta Vinci: 4-6, 6-2, 2-6.

Rus kreeg in haar partij tegen Vinci, die een uur en drie kwartier duurde, maar liefst veertien breakpoints. Daarvan benutte ze er echter maar twee. Haar tegenstandster toonde zich een stuk slagvaardiger door drie van haar zes breekkansen te verzilveren.

Ook bij het serveren voor de wedstrijd werkte Vinci nog een breakpoint weg, waarna ze op haar eerste matchpoint toesloeg.