LONDEN - Chris Hoy mist deze maand de wereldkampioenschappen baanwielrennen. De viervoudig olympisch - en negenvoudig wereldkampioen maakte dinsdag bekend dat hij door een heupblessure niet in actie kan komen in Polen.

De Brit viel in februari bij de wereldbekerwedstrijd in Kopenhagen hard tijdens de finale van het keirin.

Bij het herstel van de heupblessure traden complicaties op. ''Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet aan de WK kan deelnemen'', meldde de 32-jarige Hoy dinsdag.

''Dit is de eerste keer dat ik een groot evenement moet missen door een blessure.'' De strijd om de wereldtitels op de baan wordt van 25 tot en met 29 maart in Pruszkow afgewerkt.

Gevechten

Hoy vocht de afgelopen jaren diverse gevechten uit met de inmiddels naar de weg overgestapte Theo Bos. De Schot is de huidige wereldkampioen sprint en keirin en zou die titels in Polen verdedigen.

Ook was hij met de Britse ploeg favoriet voor de wereldtitel op de teamsprint. ''Deze blessure heeft geen invloed op mijn doel straks in Londen mijn olympische titels te verdedigen.

Ik hoop snel weer te kunnen trainen en aan wedstrijden deel te nemen. Ik richt me helemaal op Londen 2012'', reageerde hij dinsdag.