AMSTERDAM - De wereldcricketbond ICC neemt binnen twee dagen een beslissing over het WK van 2011. Dat zou volgens plan in India, Pakistan, Sri Lanka en Bangladesh plaatsvinden.

Na de aanval van gewapende mannen op het Sri Lankaanse cricketteam van dinsdag in de Noord-Pakistaanse stad Lahore lijkt het uitgesloten dat WK-wedstrijden worden gespeeld in Pakistan.

Dinsdag werd het konvooi met daarin de bus met het Sri Lankaanse team op een verkeersplein vastgereden en onder vuur genomen door een twaalftal mannen met geweren, granaten en raketwerpers. Daarbij raakte zeven spelers en een coach gewond.

Scheidsrechter

Ook een scheidsrechter, die in een voertuig achter de bus van de Sri Lankaanse cricketploeg reed, raakte zwaargewond, maar is in stabiele toestand. Bij de aanval werden zes politiemensen en een burger gedood.

Sri Lanka had op het laatste moment ingestemd met een tour door Pakistan. Eigenlijk zou India rond deze tijd de degens met Pakistan kruisen, maar trok dat land zich terug na de aanslagen in Mumbai.

Pakistan was in 1987 en 1996 wel gastheer van het WK: in 1987 samen met aartsrivaal en buurland India, in 1996 samen met India en Sri Lanka. Voor het WK in 2011 waren acht Indiase speelsteden aangewezen, vier Pakistaanse, twee in Sri Lanka en een in Bangladesh.

Cricketteam beschoten