AMSTERDAM - Sebastian Langeveld is zaterdagavond hard gebotst met Erik Dekker. In hun motel langs de snelweg naar Gent kwam het tot een harde woordenwisseling tussen de coureur en de ploegleider van Rabobank.

Aanleiding was de beslissing die Dekker enkele uren eerder nam om de Raborenners in de achtervolging te sturen op hun eigen ploegmaat Langeveld toen deze, samen met Heinrich Haussler, naar de streep in De Omloop Het Nieuwsblad afdenderde.

De voormalige topcoureur was van mening dat Langeveld het omhoog lopende sprintje nooit kon winnen van de Duitse sprinter. Vreemd was die redenering niet: Haussler won enkele dagen daarvoor twee etappes in de Ronde van de Algarve.

Langeveld was het echter niet eens met de beslissing van zijn ploegleider. Vlak na afloop liet hij al tegenover enkele aanwezige journalisten doorschemeren dat hij zich sterk voelde en dat hij de sprint met Haussler graag was aangegaan.

Vertrouwen

De jonge renner ontplofte dan ook toen hij na afloop werd geconfronteerd met de woorden van Dekker dat Langeveld tekort zou komen tegen Haussler. “Maar dat is niet wat ik vond”, verklaart de ploegleider daags na de wedstrijd aan Sportweek. “Dat zou betekenen dat ik geen vertrouwen in Sebastian heb, en dat heb ik zeker wel.”

Dekker benadrukt dat hij na afloop een goed gesprek met Langeveld heeft gehad en dat de relatie tussen de twee zeker geen schade heeft opgelopen. “Wij hebben daarna zelfs met de hele ploeg gepraat. Sebastian heeft kunnen zeggen wat hij wil zeggen, en die ruimte is er ook.”

Volgens de ploegleider heeft Langeveld hem verzekerd dat de neuzen binnen de ploeg inmiddels weer dezelfde kant opstaan.

Fout

In De Telegraaf van maandag gaf Erik Dekker overigens toe dat hij in de finale een foute beslissing had genomen.

“Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we tot vijf kilometer van de streep de juiste keuze hebben gemaakt om aan te vallen en zo de druk op Haussler te houden. Maar daarna heb ik me te veel mee laten slepen in het moment.”