AMSTERDAM - FC Utrecht heeft het contract van doelman Michel Vorm opengebroken en verlengd. De 25-jarige sluitpost blijft nu tot 2012 bij de Domstedelingen. Het oude contract van de enkelvoudig international liep tot het einde van het volgende seizoen.

Vorm speelt, met uitzondering van een jaar waarin hij aan FC Den Bosch werd verhuurd, al sinds 2004 voor Utrecht.

Een paar maanden geleden uitte Vorm nog kritiek op het ontslag van keeperstrainer Maarten Arts, maar nu lijkt de lucht weer geklaard.

''Ondanks de gebeurtenissen van de afgelopen periode heb ik het hier gewoon super naar mijn zin", laat Vorm op de clubwebsite weten. "Als keeper ben ik hier voorlopig nog niet uitgeleerd."

Vorm is sinds het seizoen 2006/2007 eerste keeper bij FC Utrecht. Hij speelde tot nu toe 69 competitiewedstrijden voor die club.

John

Collins John is alweer vertrokken bij NEC. De Nijmeegse club en de spits namen dinsdag voortijdig afscheid van elkaar omdat beide partijen geen perspectief meer in de samenwerking zien. NEC huurde de spits van Fulham en bedong ook een optie tot koop.

"Maar Collins heeft weinig gespeeld", legt technisch directeur Carlos Aalbers uit. "Ook is er richting het restant van dit seizoen geen perspectief voor hem bij NEC. Dan is het beter om als volwassenen bij elkaar te gaan zitten en een goede oplossing voor beide partijen te vinden."

Teleurgesteld

Ook John had zich iets anders van zijn periode bij NEC voorgesteld. "Ik ben teleurgesteld in dit seizoen waarin ik nauwelijks heb kunnen spelen. Helaas ben ik maar op een paar momenten belangrijk geweest voor NEC. Waar mijn carrière me nu naar gaat leiden, is nog niet duidelijk. De komende weken zal ik de mogelijkheden met mijn zaakwaarnemers bekijken."