AMSTERDAM – Robert Doornbos is klaar om te beginnen aan zijn debuut in de Indy Racing League, kortweg IRL. Na zijn eerste kilometers op het circuit van Homestead wil de Rotterdammer niets liever dan van start gaan.

Doornbos tekende half februari een contract bij het Newman Haas Lanigan (NHL) team. “NHL is een echt topteam”, aldus ‘Bobby D’, zoals de coureur in Amerika wordt genoemd.

Doornbos streed in 2007 om het kampioenschap in de ChampCar-series met ploegmaat Sebastien Bourdais.

Kink in de kabel

“Na Bourdais’ vertrek naar de Formule 1 zou ik de plek van de Fransman overnemen. Maar door het opgaan van de ChampCar-series in de concurrerende Indy Racing League, kwam er een kink in de kabel,” blikt Doornbos terug tegenover NUsport.

Nu is het zitje alsnog voor de Rotterdammer, waardoor hij gelijk kennis maakt met de speciale ovale Amerikaanse banen.

Ovals

De ‘ovals’ staan in het IRL-seizoen tien keer op het programma. Vorige week testte Doornbos voor het eerst. En met succes: “Ik draaide een zesde tijd op de eerste dag. De dagen erna liep het iets minder, omdat we van alles uitproberen tijdens zo’n test. Maar ik kijk met vertrouwen uit naar de eerste races.”

Het seizoen start op 5 april in Florida, op een ‘normaal’ circuit. De eerste ovale baan staat op 26 april op het programma.

ZIE OOK:

Doornbos gaat volgas linksaf
Doornbos zeker van IndyCar-zitje