Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Zwolle stuurt trainer Everse weg na 'bitterballenincident'

ZWOLLE - Het bestuur van FC Zwolle heeft maandag trainer Jan Everse op non-actief gesteld. Volgens de clubleiding heeft de coach zich vrijdag na afloop van de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen BV Veendam misdragen tegen een medewerker van Zwolle. Everse zou daarbij fysiek contact hebben gebruikt.
Door ANP/NU.nl

"In geval van een leidinggevende functie dient sprake te zijn van voorbeeldgedrag", stelt het bestuur in een verklaring. “Derhalve zal er een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst uitgaan."

Everse ontkende maandagavond voor het Sportjournaal alle aantijgingen. ''Het is absolute onzin.'' Everse gaf wel toe iemand te hebben aangesproken op zijn gedrag, maar meer ook niet.

Bitterballen

Voetbal International meldt dat de medewerker van Zwolle de zoon is van een bestuurslid. Everse haalde verhaal bij hem nadat de trainer en zijn vrouw door de man waren overgeslagen bij het uitdelen van bitterballen na de betreffende wedstrijd.

Eerder vrijdagavond zou de zoon Everses vrouw al van de tribune hebben gestuurd omdat ze op de verkeerde plek was gaan zitten.

Volgens de leidinggevenden bij de eerstedivisieclub is het besluit om de trainer op non-actief te stellen niet alleen gebaseerd op het incident van vrijdag.

Negatieve opmerkingen

"Het bestuur heeft Jan Everse herhaaldelijk zonder resultaat aangesproken op zijn gedrag en over zijn communicatie en negatieve opmerkingen over de club en degenen die daarbij betrokken zijn. Jan Everse heeft door zijn gedrag een onwerkbare situatie doen ontstaan."

Zwolle staat na 28 speelronden op de vijfde plaats in de Jupiler League. Onder leiding van Everse won de Overijsselse club twee weken geleden een periodetitel.

Aanbevolen artikelen