MADRID - FC Barcelona heeft de tweede nederlaag op rij moeten incasseren in de Primera Division. De trotse koploper in Spanje ging een week na het verlies tegen stadgenoot Espanyol ook onderuit bij Atletico Madrid: 4-3.

De Argentijnse aanvaller Sergio Agüero maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer.

De voorsprong van Barça op naaste concurrent Real Madrid is in ruim een week tijd geslonken van tien tot vier punten.

De toeschouwers in het Vicente Calderon-stadion kregen een enerverende wedstrijd voorgeschoteld. Oud-Ajacied John Heitinga, terug in de basis bij Atletico, leek zijn ploeg al na vier minuten op voorsprong te brengen.

Afgekeurd

De treffer van de verdediger werd echter ten onrechte afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Thierry Henry bracht Barcelona na bijna twintig minuten op voorsprong, Lionel Messi verdubbelde de score tien minuten later na een knappe solo door de Madrileense defensie.

Diego Forlan bracht Atletico Madrid met een schot van grote afstand terug in de wedstrijd. Agüero profiteerde tien minuten na rust van een foutje van Barça-verdediger Rafael Marquez en bracht zijn ploeg weer langszij (2-2).

Twintig minuten voor tijd namen de Catalanen opnieuw de leiding via Henry. Atletico won echter alsnog, dankzij een benutte strafschop van Forlan en een individuele actie van Agüero.