ROTTERDAM - De strijd om de tiende plaats in de eredivisie heeft zondag in De Kuip geen winnaar opgeleverd. Het boeiende duel tussen Feyenoord en Vitesse eindigde in 2-2.

Vitesse heeft de aanval van Feyenoord op de tiende plaats afgeslagen. In De Kuip eindigde het onderlinge duel zondagmiddag in 2-2. Daarmee bleef het verschil tussen beide teams op de ranglijst twee punten.

Feyenoord begon goed aan het duel, dat in verband met een plaats in de play-offs om Europees voetbal van groot belang was.

Makaay

Al in de zevende minuut dwong Roy Makaay doelman Piet Velthuizen, die komend seizoen mogelijk collega Henk Timmer in De Kuip opvolgt, tot een prima redding. De gretige thuisploeg kon het openingsoffensief niet voortzetten.

Het soepel combinerende Vitesse, met Feyenoord-huurling Nicky Hofs als gangmaker en vormgever, kwam na een kwartier goed in de wedstrijd. De Arnhemse openingstreffer was van grote schoonheid.

Hofs, die komend seizoen mogelijk weer in De Kuip te bewonderen is, krulde een vrije trap van ruim twintig meter prachtig in de bovenhoek. Timmer reageerde niet: 0-1.

Wijnaldum

Feyenoord, dat met veel beweging en variatie aanviel, zette Vitesse daarna opnieuw zwaar onder druk. Na goede kansen voor Fer, Biseswar en El Ahmadi kwam de gelijkmaker in de slotfase van de eerste helft op naam van Georginio Wijnaldum.

De jongeling gleed een voorzet van Biseswar binnen, 1-1. Na de rust kwam er nog meer leven in de aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen speelden voor de winst.

Na een uur zette Dalibor Stevanovic de bezoekers opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Lasse Nilsson knalde hij fraai raak, 1-2.

Biseswar

Feyenoord kwam daarna opnieuw sterk terug. Biseswar claimde vergeefs een strafschop bij arbiter Liesveld na een overtreding van Van der Struijk. De verdiende gelijkmaker viel in de 72e minuut.

Via een Arnhemse speler tikte Makaay, die op weinig geslaagde acties was te betrappen, een snelle vrije trap achter Velthuizen, 2-2.

In de enerverende slotfase maakte Feyenoord de meeste aanspraak op de overwinning. Invaller Michael Mols en Fer waren dicht bij 3-2 en opnieuw smeekte het legioen twee keer bij Liesveld om een strafschop.Het mocht niet baten: 2-2.

ZIE OOK:

Vlemmings blijft hopen op Europa
Makaay: Hadden moeten winnen
Geheimen Arnhem en Vitesse op straat
Velthuizen verontwaardigd over vertrek keeperstrainer

Feyenoord - Vitesse