AMSTERDAM - Ajax moet zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht. Een moeilijke klus, want de Domstedelingen zijn sterk in eigen huis. Al leed de ploeg vorige week tegen NEC zijn tweede thuisnederlaag van dit seizoen: 0-2.

Bij Ajax moet het zelfvertrouwen afgelopen donderdag fors zijn toegenomen. De Amsterdammers knokten zich in de UEFA Cup langs Fiorentina. Ajax had ook een impuls nodig. De laatste uitwedstrijden van de formatie van Marco van Basten, bij FC Groningen en Vitesse, gingen immers verloren.

Feyenoord

Feyenoord lijkt sporen van verbetering te tonen. Van Ajax werd twee weken geleden verloren, maar uit de laatste vier competitiewedstrijden haalde de ploeg wel zeven punten.

Zondag ontvangt Feyenoord in De Kuip Vitesse, de ploeg die onder Theo Bos een ware revival meemaakt. De in de winterstop aangestelde coach verloor slechts één keer met Vitesse.

Kater

De kater was groot voor FC Twente na de uitschakeling in de UEFA Cup tegen Olympique Marseille. De knop moest echter al snel om, want zondagmiddag komt ADO Den Haag naar De Grolsch Veste.

De statistieken wijzen Twente als de vermoedelijke winnaar aan. Van de 26 Eredivisieduels met ADO in Enschede verloor Twente er slechts twee. In Volendam ontvangt de plaatselijke FC zondag het NEC van trainer Mario Been

ZIE OOK:

De Cler niet inzetbaar
Ajax moreel ijzersterk naar Utrecht
Feyenoord ontvangt herboren Vitesse