Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

ING stopt met Formule 1

AMSTERDAM - Het financiële concern ING stopt na dit seizoen met de sponsoring in de Formule 1. De bankverzekeraar zegt dit te doen in het licht van de bezuinigingen die onlangs zijn aangekondigd.
Door ANP

ING stapte twee jaar geleden in de koningsklasse van de autosport als hoofdsponsor van het Renault-team, waar nu ex-wereldkampioen Fernando Alonso en Nelson Piquet junior voor rijden. Aan het eind van dit jaar zou het driejarige contract aflopen.

Met de sponsoring van de Formule 1 is jaarlijks ongeveer 50 miljoen tot 100 miljoen euro gemoeid. ING zelf heeft nooit concrete bedragen genoemd. Volgens het concern is door de sponsoring de naamsbekendheid flink toegenomen, vooral in Azië en andere groeimarkten.

ING kondigde vorige maand al aan dat dit jaar 40 procent wordt bezuinigd op de sponsorkosten.

Banen

Het bedrijf liet toen ook weten dat binnen het gehele bedrijf zevenduizend banen verdwijnen. Het concern is in de problemen gekomen door de kredietcrisis. De Nederlandse staat is daarom al twee keer bijgesprongen.

De bemoeienis met de Formule 1 is volgens een woordvoerder van ING ''de eerste echte internationale campagne'' die het bedrijf heeft gevoerd. Het concern blijft actief in de sport, maar dan op kleinere schaal.

Voetbal

Zo is dochterbedrijf Nationale Nederlanden sponsor van het Nederlands voetbalelftal. In de Verenigde Staten is de bankverzekeraar geldschieter van de marathon van New York.

In december kondigde het Japanse autoconcern Honda ook al aan zich terug te trekken uit de Formule 1.

Aanbevolen artikelen