MANCHESTER - Bij Manchester United leek zaterdag tijdens de eerste competitiewedstrijd weinig veranderd. Het verwende publiek van de titelhouder was de vertrokken Beckham kennelijk alweer vergeten en zong als vanouds over het kampioenschap. Het bezoekende Bolton Wanderers werd ruim verslagen (4-0) dankzij onder meer een treffer van Ruud van Nistelrooij.

De spits van het Nederlands elftal had eigenlijk tweemaal moeten scoren. Hij miste echter, net als vorige week tijdens het duel om de Supercup met Arsenal, een strafschop. Giggs scoorde wel tweemaal en Scholes schoot het kwartet vol.

Bij Manchester United ontbrak aanwinst Kleberson nog. Het Portugese talent Ronaldo viel in de tweede helft sterk in. Hij vermaakte het dankbare publiek met enkele fraaie dribbels en passeerbewegingen.

Arsenal

Ook titelkandidaat Arsenal maakte tijdens de ouverture van de competitie geen fout. De club uit Londen versloeg Everton met 2-1. Henry en Pires tekenden voor de treffers van Arsenal, dat na 26 minuten met tien man speelde. Campbell moest met een rode kaart vertrekken. Bergkamp zat de hele wedstrijd op de bank. Van Bronckhorst moest op de tribune plaatsnemen.

Chelsea

Chelsea diende zich zondag aan als derde kampioenskandidaat. Het won de topper bij Liverpool met 2-1. De winnende treffer kwam op naam van invaller Hasselbaink. Drie minuten voor het einde passeerde de international doelman Dudek van Liverpool met een bekeken schuiver, 1-2. Hasselbaink begon op de bank, net als Melchiot.

Chelsea nam na 25 minuten de leiding door Veron. Een kwartier voor het einde maakte Owen vanaf de strafschopstip gelijk voor Liverpool. De spits faalde bij zijn eerste poging, maar kreeg een herkansing omdat doelman Cudicini van Chelsea te vroeg zijn doellijn had verlaten. De tweede schoot hij hard en hoog door het midden.

Emerton

Oud-Feyenoorder Emerton beleefde een fantastisch begin bij zijn nieuwe club Blackburn Rovers. Het naar het hoogste niveau gepromoveerde Wolverhampton Wanderers werd met 5-1 verslagen. De Australiër scoorde eenmaal. Ook Edwin van der Sar is met Fulham nog ongeslagen. De doelman van Oranje kon niet voorkomen dat tegenstander Middlesbrough tweemaal scoorde. Fulham maakte echter drie treffers.

Winst was er ook voor Portsmouth. De ploeg debuteerde na vijftien jaar weer in de Premier League en was met 2-1 te sterk voor Aston Villa. De Zeeuw stond net als Stefanovic (ex-Vitesse) in de basis. Doelman Wapenaar moest vanaf de bank toekijken. Paul Bosvelt ontbrak in de openingswedstrijd van Manchester City door een schorsing (rood in de bekerfinale). City won desondanks afgetekend bij Charlton Athletic (0-3).