Het Nederlands mannenhockeyteam is in de eerste wedstrijd in de Champions Trophy ontsnapt. De ploeg stond tegen India in Amstelveen met nog zeven minuten te spelen achter met 0-3. Door doelpunten van Rob Reckers, Taeke Taekema, Floris Evers en vlak voor tijd Ronald Brouwer sleepten de hockeyers alsnog de 4-3 overwinning uit het vuur.

In de eerste helft had het Nederlands team pech tegen India. De paal en lat stonden treffers in de weg. India kwam na rust echter goed opzetten. De verdediging van Oranje kreeg geen vat op de snelle spitsen van de tegenstander, die vrij snel uitliep naar een 0-3 voorsprong. Rob Reckers, die geen last meer lijkt te hebben van zijn dinsdag opgelopen enkelblessure, bracht met een mooie goal de spanning in de wedstrijd terug. Nadat Taeke Taekema de 2-3 had gemaakt, bracht Floris Evers met een omstreden doelpunt (de bal had volgens India de doellijn niet helemaal gepasseerd) Nederland op gelijke hoogte. Tot overmaat van ramp voor India passeerde Ronald Brouwer in het slotsignaal ook nog de Indiase doelman.

”Ik loop toch al een jaartje of tien mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus Oranje-aanvoerder Jeroen Delmee. “We speelden verre van goed. Alleen in de laatste zes minuten hebben we laten zien dat we wilden winnen.”

Eerder op de dag speelden Pakistan en Australië met 4-4 gelijk.