CINCINNATI/TORONTO - Mardy Fish heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de Masters Series in Cincinnati. De Amerikaanse tennisser was in de halve eindstrijd met twee keer 7-6 te sterk voor de Duitser Rainer Schüttler. Fish speelt in de finale tegen zijn jeugdvriend en landgenoot Andy Roddick, die met 7-6 6-4 won van de Wit-Rus Max Mirnyi.

Fish woonde bij Roddick in huis tijdens hun tijd op Highschool. ”Als zeventienjarige jongens droomden we al van het spelen van een finale tegen elkaar. Het zal een fantastische westrijd worden waarin ik niets te verliezen heb”, aldus Fish, de nummer 41 van de wereld. De twee sliepen slechts vijf passen van elkaar. “Soms waren we meer broers en vochten we soms met elkaar”, keek Roddick terug. “We kennen elkaar heel goed.”

Roddick won vorige week ook al het toernooi in Montreal. Hij staat voor de zevende keer dit seizoen in de finale. Fish speelt zijn derde eindstrijd van dit jaar en zijn eerste in de Masters Series.

Vrouwen

Bij het vrouwentoernooi in Toronto gaat de finale tussen de Belgische Justine Henin-Hardenne en de Russische Lina Krasnoroetskaja, die de Argentijnse Paola Suarez versloeg (6-4 4-6 -5). De als tweede geplaatste Henin had drie sets nodig om zich van de Russin Elena Dementieva te ontdoen: 6-3 6-7 6-2.

Krasnoroetskaja schakelde in de derde ronde verrassend Henins landgenote Kim Clijsters uit.