NIEUWEGEIN - Cor van der Geest (63) is benoemd tot technisch directeur van de Judobond Nederland. De voormalig bondscoach heeft een contract ondertekend tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Het betreft een nieuwe fulltimefunctie binnen de sportorganisatie. De laatste jaren was Van der Geest voorzitter van de technische staf, voor twee dagen in de week.

Volgens voorzitter Jos Hell van de JBN is er sprake geweest van een open procedure, met elf kandidaten. "Daar waren meerdere goede mensen bij. Uiteindelijk was er veel dat in het voordeel van Cor sprak."

"Hij heeft routine en weet wat er op hem af komt. In alle geledingen heeft Cor contacten. Zijn kennis en kunde zijn groot. Dat was voor ons duidelijk."

Olympische Spelen

Mede door de grote invloed van Van der Geest was judo op de laatste twee Olympische Spelen een van de succesvolste sporten voor Nederland. In Athene waren er vier medailles, in Peking vijf.

Hell: "Natuurlijk was verjongen of vernieuwen een optie. Maar het is geen doel op zich. Aan de top hebben we een ingewerkt team. Toch is de nieuwe functie van Cor breder. Bijvoorbeeld talentontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel van zijn nieuwe pakket."

Londen

Hell gaat er van uit dat de technisch staf verder ongewijzigd blijft. Ook Maarten Arens (mannen) en Marjolein van Unen (vrouwen) blijven in principe in elk geval tot en met de Spelen van Londen.

Hell weet dat er uit België belangstelling is voor Van Unen. "Maar ik denk dat ze bij ons blijft. Mocht ze echter een andere keus maken, dan zullen we dat aanvaarden."

Niet rijp

Van der Geest zei dat de tijd nog niet rijp is voor zijn vertrek.

"Het traject wat we zes jaar geleden hebben ingezet is nog niet af. Alles is nog te broos. Daarom ga ik door. Ik stop pas als datgene wat we met z'n allen hebben bereikt is verankerd in de structuur van onze organisatie. In dat opzicht is nog veel te doen. Het is mijn ambitie om het werk af te maken. Ik ben bang dat alles in elkaar stort als ik nu stop.''