MADRID - De vedettes van Real Madrid reageerden opvallend lauw toen de Engelse superster David Beckham naar de 'Koninklijke' werd gehaald. Nu de middenvelder enigszins lijkt te zijn ingeburgerd, klinken eindelijk wat positieve geluiden uit de boezem van het elftal.

Ronaldo liet zaterdag in de Spaanse sportkrant AS optekenen dat hij verwacht aan de zijde van Beckham productiever te worden dan vorig seizoen. De Braziliaan heeft blijkbaar zijn mening over de ex-speler van Manchester United, want vorige maand liet hij doorsijpelen dat er sprake was van rivaliteit tussen hem en Beckham. "Vergeet niet dat ík wereldkampioen ben", sprak hij toen de gekte rond 'Becks' uitbrak.

Ronaldo is die uitspraak inmiddels vergeten en kijkt uit naar de samenwerking met die andere 'galactico'. "Beckham kan volgens mij op elke positie uit de voeten", zei de spits vol bewondering. "Hij heeft veel inzicht en zijn voorzet is perfect. Of Beckham nou achter me speelt, in het centrum of rechts; het maakt niet uit. Hij zal Real op vele manieren helpen."

Met Beckham in het team verwacht Ronaldo vaker doel te treffen. "Fysiek ben ik goed in vorm. Dit seizoen wil ik meer dan 35 keer scoren." Vorig voetbaljaar wist de Braziliaan in alle competities dertigmaal de doelman te verschalken.

En Ronaldo had ook nog een tip voor 'vriend' Beckham: "Hij moet zich gewoon concentreren op het voetbal. Wanneer hij gaat nadenken over de hype rondom zijn persoon, wordt hij gek."