DEN HAAG - FC Groningen heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 gewonnen.

Gonzalo Garcia maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt. Groningen, dat vorig weekeinde Ajax met dezelfde cijfers versloeg, heeft nu 33 punten en staat weer stevig in de subtop.

ADO liet na afstand te nemen van de onderste plaatsen. Het elftal van trainer André Wetzel staat na twintig wedstrijden op negentien punten.

Volendam

Hekkensluiter Volendam is er voor de tweede keer dit seizoen in geslaagd een punt over te houden aan een uitwedstrijd. De Noord-Hollanders speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen NAC.

De thuisclub zakte op de ranglijst van de zesde naar de zevende plaats. NAC werd gepasseerd door FC Groningen. Volendam bleef op de laatste plaats in de en zag de achterstand op Roda JC, dat vrijdag had gewonnen van Heracles, uitgroeien tot zes punten.

De treffers in Breda kwamen op naam van Joonas Kolkka (NAC) en Rowin van Zaanen (Volendam).

Vitesse

Vitesse boekte zaterdag in Tilburg een belangrijke zege op Willem II, 0-2. Mads Junker was de matchwinner in de 60e minuut. In de blessuretijd bepaalde Ricky van Wolfswinkel de eindstand op 0-2.

Vitesse ging op de ranglijst van de eredivisie Roda JC weer voorbij en achterhaalde ADO Den Haag. Willem II bleef in een matige reeks, nu uit zeven duels slechts drie punten.