BILBAO - Sander Westerveld heeft zaterdagavond de eerste doelpunten tegen gekregen sinds Real Sociedad hem weghaalde bij Liverpool. De Nederlandse doelman boog met zijn ploeggenoten in de Baskische derby tegen Athletic Bilbao voor afstandsschutter Roberto Martinez Ripodas, beter bekend als Tiko.

De 25-jarige middenvelder opende de score zes minuten voor rust met een daverende knal. Westerveld stond aan de grond genageld. Javi de Pedro maakte even later gelijk. Tot groot genoegen van de .000 bezoekers kwam de thuisclub na een uur opnieuw op voorsprong, door Tiko. Daar bleef het bij.

Rivaldo

Rivaldo leidde een dag later Barcelona naar een 3-1 zege op Sevilla. De gasten waren al na vijf minuten aan de leiding gekomen door een doelpunt van Tomás. Drie minuten later stond het al weer gelijk. Verantwoordelijk was Rivaldo. De Braziliaan behield na rust de hoofdrol. Op zijn aangeven kon Gabri in de 58e minuut afronden.

Vier minuten later schoot Rivaldo opnieuw zelf raak uit een vrije trap. Bij Barcelona stonden Frank de Boer, Cocu en Kluivert in de basis.

Real Madrid

De Catalanen klom naar de vierde plaats, maar staan nog steeds op vijf punten van aartsrivaal Real Madrid. De 'Koninklijke' was zondag in de topper met Valencia de sterkste, 1-0. Morientes bezorgde zijn ploeg na rust de overwinning.

Deportivo onderuit

Daarmee vergrootte de Madrileense formatie de voorsprong op de naaste concurrentie aangezien Celta de Vigo gelijkspeelde tegen Osasuna en Deportivo la Coruna, met Roy Makaay in de basis, hard onderuit ging bij Valladolid (3-0). Athletic Bilbao staat nu tweede, met vier punten achterstand. Daarachter volgen vijf clubs, waaronder Barça, op vijf punten.

Alaves handhaafde zich in de subtop door een 1-0 overwinning op Tenerife. Oud-FC Groningenspeler Magno was al na twaalf minuten verantwoordelijk voor de enige treffer. Richard Witschge viel na 65 minuten in, Jordi Cruijff kwam niet in actie.