LONDEN - Arsenal blijft tegenvallen in de Premier League.

Zaterdag kwam de club in de stadsderby tegen West Ham niet verder dan een gelijkspel, 0-0. De Nederlander Robin van Persie speelde mee bij Arsenal.

De voornaamste titelkandidaten Manchester United en Chelsea komen later in actie.

Aston Villa

Aston Villa handhaafde zich in de kopgroep, maar won niet. Bij Wigan bleef de club uit Birmingham ook al steken op 0-0. Villa had wel de kansen om het duel in zijn voordeel te beslissen.

Bolton boekte in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege op Tottenham Hotspur, 3-2. De tegentreffers van de Spurs kwam niet op het conto van Gomez. De oud-doelman van PSV ontbrak. Carlo Cudicini stond in het doel van de Londenaren.

Fullham won van Portmouth, 3-1. Twee treffers van de winnende formatie kwamen op naam van Erik Nevland. De Noor speelde eerder voor FC Groningen.

Manchester United

Manchester United blijft voorlopig met afstand koploper van de Premier League. De ploeg won van de meest recente winnaar van de Champions League van Everton. Wel was er sprake van een moeizame zege, 1-0.

Kort voor rust maakte Cristiano Rolando het enige doelpunt. De Portugees deed dat uit een strafschop. Aan de andere kant hield de Nederlandse doelman Edwin van der Sar opnieuw ,,de nul'' voor de kampioen.

Arsenal niet langs West Ham