PURFLEET - Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd de halve eindstrijd te bereiken van het Players Championship in Purfleet.

De Haagse darter verloor zaterdagavond in de kwartfinale van de Engelsman James Wade. Het verschil was klein, de spanning groot, het spel nerveus: 8-9.

'Barney' kwam, vooral door slecht afwerken op de dubbels, in de best-of-17 legs met 1-4 achter. Hij herstelde zich voortreffelijk en won vier legs op rij.

Hoofdprijs

Een plek bij de beste vier, die zondag gaan uitmaken wie de hoofdprijs van 56.000 euro wint, zat er uiteindelijk net niet in. De beste Nederlandse darter moest zich tevreden stellen met een premie van een kleine tien mille.

Vincent van der Voort en Michael van Gerwen, de andere Nederlandse onder de beste 32 spelers van de PC-reeks, werden al eerder uitgeschakeld. De Engelse favoriet Phil Taylor was daarvoor verantwoordelijk.

''The Power'' bereikte daarna zeer overtuigend de halve eindstrijd ten koste van landgenoot Colin Lloyd. Deze was het PC voortreffelijk begonnen maar werd zaterdagavond laat met 9-0 als een heel klein dartjongetje te kijk gezet.