AMSTERDAM - Martin Jol is met Hamburger SV de tweede competitiehelft goed begonnen. In eigen huis klopte de ploeg Bayern München met 1-0. Mladen Petric scoorde kort voor rust de enige treffer van de wedstrijd.

Door de zege halen de Hamburgers Bayern München in op de ranglijst. Met 36 punten is HSV de nieuwe koploper in de Bundesliga. Zaterdag kan Hoffenheim die positie weer overnemen.

In Hamburg waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Voor rust leek Bayern even op voorsprong te komen via Luca Toni, maar de Italiaan werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 44e minuut was het uit een corner van HSV alsnog raak. Bayern werkte de bal matig weg, waarna de bal hoog terugkwam en Petric zijn ploeg op voorsprong kon zetten.

Na rust zag het publiek niet zozeer een goede als wel een spannende wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. HSV raakte eenmaal de paal, maar de beste kans uit de tweede helft was voor Bayern. Een goede aanval van de Rekordmeister eindigde bij Toni die de bal echter net naast kopte.