KERKRADE - Roda JC heeft in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten gepakt. In het Parkstad Limburg Stadion bleven de Limburgers vrijdagavond Heracles Almelo met 3-1 de baas.

Het bedankje van de thuisclub ging met name naar Heracles-doelman Martin Pieckenhagen, die twee keer weifelend ingreep bij Kerkraadse corners.

Heracles Almelo deed voor rust voetballend niet onder voor Roda JC. De Almeloërs combineerden gemakkelijk, wonnen veel duels, maar slaagden er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen. Het enige wapenfeit was een afstandschot van Mark-Jan Fledderus.

Het slordig spelende Roda JC kreeg in het eerste bedrijf wel twee grote kansen, maar Anouar Hadouir en Sekou Cissé maakten in de afronding verkeerde keuzes.

Hulp

De Limburgers hadden dan ook de hulp van Heracles nodig om op voorsprong te komen. De gasten zagen bij een corner verdediger Eric Addo over het hoofd. Ongehinderd mocht de huurling van PSV over de verbaasde Pieckenhagen binnen knikken: 1-0.

Na rust besliste Roda JC het matige duel in de eerste tien minuten. Eerst ging Pieckenhagen in de fout bij een corner. Andres Oper mocht bij de tweede paal, geheel vrij, koppend de 2-0 aantekenen. Twee minuten later kreeg ook Cissé een niet te missen kans: eenvoudig tikte hij de bal in het verlaten doel: 3-0.

Marge

Het sierde Heracles dat de ploeg het ook bij een 3-0-achterstand bleef proberen. Maar opnieuw was het creëren van kansen een heel moeilijke opgave. Ricky van den Bergh, die amper in het spel voorkwam, had na een uur de marge kunnen verkleinen, maar hij schoot van dichtbij hoog over.

Invaller Vojtech Schulmeister redde vlak voor tijd op aangeven van een andere invaller, Paddy John, de eer voor de Almeloërs.