ALKMAAR - AZ-trainer Louis van Gaal kan zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta mogelijk niet beschikken over Ari. De Braziliaanse spits verliet vrijdag vroegtijdig de training met een blessure.

De positie van Ari werd tijdens de oefensessie overgenomen door Patrick Kluivert, die in het kader van de trainerscursus stage loopt in Alkmaar.

Ari is aan een sterk seizoen bezig bij AZ. De aanvaller maakte in de laatste tien competitieduels negen doelpunten. Van Gaal heeft met Moussa Dembélé en Graziano Pellè nog twee spitsen achter de hand. Ragnar Klavan, deze week door AZ overgenomen van Heracles Almelo, is geschorst voor het duel in Rotterdam.

Herstellen

De Mexicaanse verdediger Héctor Moreno is weer terug in Alkmaar. Hij bracht enkele weken door in zijn vaderland om te herstellen van een gebroken middenvoetsbeentje.

''In Mexico hebben ze tegen hem gezegd dat hij weer kon beginnen, maar op een MRI-scan hier in Nederland bleek anders. Natuurlijk was hij daar erg teleurgesteld over'', aldus Van Gaal.

Verdediger

Hij had wel goed nieuws over Niklas Moisander. De Finse verdediger herstelt voorspoedig van een scheurtje in de binnenmeniscus.

''Niklas kan wellicht sneller terug zijn dan de termijn die de dokter heeft gesteld'', sprak Van Gaal hoopvol. De arts dacht aanvankelijk dat Moisander, die begin januari geblesseerd raakte, twee maanden nodig zou hebben om te herstellen.

AZ hoopt zich op korte termijn te versterken met de IJslander Johann Berg Gudmundsson. De 18-jarige aanvaller is dan het derde buitenlandse talent dat dit seizoen naar Alkmaar komt. Eerder versterkte AZ zich met de Braziliaan Jonathas en de Australiër James Holland. Zij spelen vooralsnog in Jong AZ.