AMSTERDAM - Dick Advocaat heeft de KNVB laten weten geen bondscoach te willen worden van het Nederlands elftal. Eerder deze week had de bond door laten schemeren dat Advocaat, die bij Glasgow Rangers technisch-directeur is, favoriet is om Louis van Gaal op te volgen.

Directeur Henk Kesler verklaarde binnen 14 dagen een opvolger voor Louis van Gaal te willen aanstellen. Zodat hij op 25 januari aanwezig kan zijn bij de loting voor het EK 2004 in Portugal.

Advocaat was met name door vertrekkende coach Van Gaal naar voren geschoven. Bovendien kreeg hij de steun van de Raad van Toezicht, het voormalige sectiebestuur betaald voetbal dat op de achtergrond Kesler van adviezen voorziet.

Andere namen die nog genoemd worden als kandidaten om bondscoach te worden zijn die van Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Wim van Hanegem en Ruud Gullit. De KNVB wil geen commentaar geven op de gang van zaken. In beginsel praat de bond niet over mogelijke kandidaten voor dergelijke functies. Mededelingen uit Zeist zijn pas te verwachten wanneer er daadwerkelijk overeenstemming is bereikt.

/SPORTKNVB kiest unaniem voor Dick Advocaat