AMSTERDAM - Timmy Simons kreeg dinsdag rond de training het gevoel dat Huub Stevens al in zijn hoofd afscheid van PSV had genomen. "Huub was niet de Huub die ik kende. Hij was echt anders."

Aanvoerder Simons: "Ik wist inmiddels ook dat Stevens zich door emoties laat leiden. Ik heb nog even met hem gepraat. Woensdag hoorde ik dat zijn besluit definitief was. Stevens vond dat er geen klik meer was met de spelersgroep. Als je kijkt naar alle incidenten dit seizoen heeft hij misschien wel gelijk. Maar toch werd er de laatste weken met veel plezier getraind."

"Deze situatie telt alleen maar verliezers. Er zullen heus wel spelers zijn die blij zijn met zijn vertrek, maar ik niet. Ik vind dat de tijd van zeuren nu ook voorbij moet zijn. We hebben geen tijd meer. We moeten nu presteren."

Koevermans

Aanvaller Danny Koevermans betreurt het besluit van Stevens. "Ik heb hem woensdag ook nog gebeld. Of ik vond dat er een slechte klik was met de trainer? Nee, ik kan met iedere coach werken. Je hebt een klik met de trainer als je veel wedstrijden wint."

"Het probleem is dat we te weinig punten pakken. Dan komt een trainer bij een topclub vaak in de problemen. We voetballen gewoon niet goed. Vorig jaar speelden we ook geen sterk voetbal. Maar we wonnen wel vaak. Dat is volgens mij het verschil."

Lodeweges

Dwight Lodeweges, de voorlopige hoofdtrainer van PSV, doet weer een stapje terug als de club uit Eindhoven een oplossing voor de lange termijn heeft gevonden. "Ik weet niet hoe lang dit gaat duren. Maar echt blij met deze ontwikkeling ben ik niet. Er zijn alleen maar verliezers."

Lodeweges is niet van plan om veel bij PSV te veranderen. "Want het zou raar zijn als de assistent van een vertrokken trainer plotseling alles anders gaat doen. Ik heb Stevens woensdag ook drie keer gebeld. Ik hem hem gevraagd of ik dit wel moest doen. Hij vond van wel. Hij vertelde dat PSV verder moest. Daarom heb ik deze tijdelijke functie aanvaard."

Iedereen schuld

Lodeweges benadrukt dat iedereen bij PSV schuld heeft aan het vertrek van Stevens.

"Huub kwam uit Eindhoven en hij hield van deze club. Toch zijn we er met z'n allen niet in geslaagd om hem bij deze vereniging te houden. Dat is de schuld van de leiding van de club, de assistent-trainers maar ook de spelers. De spelers moeten nu ook kleur bekennen. Zondag tegen De Graafschap krijgen ze daar al de gelegenheid voor."