APELDOORN - AGOVV heeft de rentree in het betaalde voetbal niet met een positief resultaat kunnen vieren. Na een absentie van jaar begon de club uit Apeldoorn vol goede moed aan een nieuw avontuur bij de profs. De thuiswedstrijd tegen TOP Oss was met 2500 toeschouwers uitverkocht. Met 1-2 eindigde de terugkeer van AGOVV in een kleine deceptie.

De thuisploeg, die verzorgd en aantrekkelijk voetbal wil spelen, werd meteen al met de wetten van het betaalde voetbal geconfronteerd. Dankzij een vroege treffer van Huntelaar, gehuurd van PSV, mocht AGOVV lang hopen op een succesje. In de slotfase ging de ploeg van trainer Koolhof toch nog onderuit. Guyt en Dijkhuizen (strafschop) zorgen voor een lichte mineurstemming op sportprak Berg en Bos.

Stormvogels/Telstar - MVV

Het debuut van trainer Jan van Deinsen als coach in het betaalde voetbal leverde evenmin een zege op. De voormalige Feyenoorder verloor met MVV met 3-1 bij Stormvogels/Telstar. Ommel, Stuy en Van Kallen scoorden voor de Noord-Hollanders. Door een rode kaart voor Inia (2x geel) speelde de thuisploeg in het laatste kwartier met tien man.

Emmen - Excelsior

Degradant Excelsior begon met een vlakke 0-0 bij Emmen, dat vorig seizoen als enige ploeg in het betaalde voetbal ongeslagen bleef voor eigen publiek. Bij de Rotterdammers debuteerde Henk van Stee als trainer-coach.

FC Dordrecht - FC Eindhoven

Bij het duel FC Dordrecht - FC Eindhoven (1-1) was autocoureur Jos Verstappen met zijn bolide eregast van de thuisploeg, die over dezelfde sponsor beschikt (Trust). Voorzitter Frans Derks gaf tijdens de feestelijke avond aan de Krommedijk de hamer over aan Ad Heysman, de voormalige preses van de plaatselijke amateurclub DFC.