EINDHOVEN - Dwight Lodeweges is voorlopig de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De assistent van de woensdag vertrokken hoofdcoach Huub Stevens is volgens algemeen directeur Jan Reker op voorspraak van de spelersraad aangesteld.

''We hadden ongeveer vier scenario's'', lichtte Reker donderdag op een persconferentie toe.

''De spelers willen voorlopig graag onder Lodeweges verder. Daarom hebben we hier voor gekozen. We gaan op zoek naar een oplossing voor de lange termijn. De bedoeling is dus dat Lodeweges hoofdtrainer blijft totdat we een nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden. Een andere tussenpaus heeft niet de voorkeur.''

Reker blijft

Jan Reker stapt niet uit eigen beweging op bij PSV. De algemeen directeur voelt zich beschadigd door het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Huub Stevens.

"Maar ik ga pas weg als dit in belang is van deze club. Ik heb geen aanwijzingen dat de raad van commissarissen er zo over denkt."

Beschadigd

Reker: "Ik denk dat iedereen bij deze club door het vertrek van Stevens is beschadigd. Maar ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik Stevens maximaal heb gesteund. Of Huub mij dingen verwijt? Nee, hij was af en toe niet helemaal blij met me, maar verwijten doet hij me niets. Het was voor mij woensdag wel heel moeilijk om iemand die ik al 35 jaar goed ken de hand te drukken."

Verrassing

Ondanks de matige resultaten, kwam het opstappen van coach Huub Stevens toch als een verrassing bij de PSV-selectie. Dinsdag merkten de spelers nog niets van het naderende ontslag.

“Daarom was ik verbaasd toen ik het hoorde. Voor zover ik weet was er geen sprake van totale ontevredenheid”, aldus Dirk Marcellis donderdag in De Telegraaf.

De selectie werd woensdag door algemeen directeur Jan Reker persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook Nordin Amrabat zag het vertrek van de trainer niet aankomen. “Ik was verrast toen Jan Reker me belde”, sprak hij tegenover De Telegraaf.

“Als ik de trainer was, had ik nog een poging gedaan. Maar goed, Wie ben ik? Hij heeft voor deze optie gekozen en die moeten we respecteren.

Persconferentie Reker