AMSTERDAM - Trainer Huub Stevens heeft woensdag bij PSV zijn ontslag ingediend. De hoofdcoach is van mening dat er geen echte 'klik' is tussen hem en de spelersgroep. De directie betreurt zijn besluit, maar respecteert zijn beslissing.

Dat meldt de website van PSV.

''PSV en Huub Stevens hebben tot hun spijt moeten vaststellen dat de onderlinge relatie en het vertrouwen tussen hoofdtrainer en selectie niet voldoende zijn om optimaal te presteren. Reden voor Stevens om in het belang van PSV zijn ontslag in te dienen'', stelde de clubleiding in een verklaring.

Stevens (55) was bezig aan zijn eerste seizoen bij de landskampioen. Hij ondertekende in november 2007 een tweejarig contract bij zijn vroegere club waar hij als speler en jeugdtrainer actief was.

Wisselvallig

Onder zijn leiding presteerde de Eindhovense club zeer wisselvallig. Na negentien duels staat PSV op de vijfde plaats in de eredivisie, op vijftien punten van koploper AZ.

''De titel moeten we vergeten'', erkende middenvelder Ibrahim Afellay na de fortuinlijke remise tegen NAC Breda.

Ook was er dit seizoen vaak sprake van de nodige onrust binnen en buiten de club. Stevens kwam meer dan eens in aanvaring met ontevreden spelers.

''Ondanks een grote inzet en vele pogingen en gesprekken om tot verbetering te komen, is dat niet gelukt'', oordeelde de PSV-leiding.

Salcido

Vice-aanvoerder Carlos Salcido wees Stevens in een interview keihard terecht. ''Als ik zijn kop zie, blokkeer ik'', sprak de Mexicaan onomwonden. Eerder botste de voormalige succescoach van Schalke 04 eveneens op niet mis te verstane wijze met Edison Mendez en Danko Lazovic.

Ook met de media onderhield hij een moeizame relatie. Stevens zocht soms openlijk ruzie met de pers.

Algemeen directeur Jan Reker maakte van het opvliegende karakter van Stevens geen punt. ''Dit gedrag hoort bij Huub. Hij is een winnaar.''

'Dit is de zwaarste dag uit mijn hele carrière. Zeker met mijn achtergrond als trainer doet dit erg pijn. Huub Stevens is een fantastische collega en een fantastisch mens'', gaf Reker te kennen.

Aanhang

Reker, die zelf ook bij de morrende aanhang stevig onder vuur ligt, bleef Stevens tot het laatste moment steunen en verdedigen. ''We moeten hoe dan ook de rust bewaren'', zei Reker zaterdag.

Tijdens het duel met NAC zongen de PSV-fans dat Stevens en Reker moesten ''oprotten''.

De directie benadrukte woensdag dat in de afgelopen periode alles in het werk is gesteld om ''Stevens maximaal te steunen en een situatie als deze te voorkomen''. PSV beraadt zich momenteel over de ontstane situatie.