AMSTERDAM – De basketballers van EclipseJet Amsterdam hebben in eigen huis geen potten kunnen breken tegen BC Triumph uit Moskou. De eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EuroChallenge ging met 68 – 85 verloren.

De thuisploeg bleek een maat te klein voor de sterke Russische ploeg. Binnen luttele minuten keek de ploeg al tegen een 1-11 achterstand aan. Via de Amerikaanse sterspelers Teddy Gipson en C.C.

Harrison wist de ploeg van coach Ari Shivek aan het eind van het eerste kwart nog sterk terug te komen tot 15-15.

Bremer

Daarna bleek het snel gedaan met het Amsterdamse verzet. De Russen, onder aanvoering van de voormalige NBA-speler Ernest Bremer, schoten aanzienlijk beter dan de hoofdstedelingen en bleken ook onder het bord te sterk te zijn.

Bij het begin van het vierde kwart bedroeg het verschil al meer dan twintig punten. Amsterdam leverde tegen het einde van de wedstrijd nog één laatste krachtinspanning waarmee de schade beperkt bleef tot 17 punten.

Ook Dexia Mons was in de groep van Amsterdam succesvol. De Belgen wonnen in eigen huis van de tweede Russische ploeg CSK Samara. Volgende week moet Amsterdam op bezoek bij Samara.

Eiffeltowers

Eiffeltowers Den Bosch wist in hun eerste wedstrijd in de tweede groepsfase van de EuroChallende evenmin tot winst te komen. In België ging de Nederlandse ploeg onderuit tegen de topploeg Belgacom Luik.

ZIE OOK:

Moskou veel te sterk voor Amsterdam
‘Moskou was te sterk onder het bord’