SOUTHAMPTON - Ruud van Nistelrooy heeft zondag het record van de Engelse Premier League geëvenaard door in zeven opeenvolgende competitiewedstrijden een doelpunt te maken.

De Brabander maakte zondag in de 9e minuut gelijk voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen Southampton. De thuisclub had in de 3e minuut de score geopend. Manchester versloeg Southampton uiteindelijk met 3-1.

Van Nistelrooy deelt het record met Mark Stein (ChelseaArsenal

Leeds onderuit

Leeds United kon zaterdag de druk van de eerste plaats niet aan. De ploeg van trainer O'Leary ging in de topper tegen Newcastle United met 3-1 onderuit. Daardoor nam de formatie van Bobby Robson de koppositie weer over. Newcastle deelt de koppositie met Manchester United.

Arsenal morst

Ook Arsenal had een kans zich te voegen bij dat duo, maar de 'Gunners' kwamen tegen Liverpool niet verder dan 1-1. Een tegenvaller voor de ploeg van Dennis Bergkamp, die in de 55e minuut mocht invallen voor Kanu, want Liverpool is de kluts volledig kwijt. In de laatste zeven wedstrijden won Liverpool slechts eenmaal.

Gehavend

LeedsNewcastle

28 seconden: goal

Met een doelpunt van Smith na 28 seconden, de snelste treffer dit seizoen in de Premier League, begon Leeds voortvarend aan het duel. Newcastle kwam terug. Via een eigen doelpunt van Duberry kwam de thuisploeg vlak voor de rust op gelijke hoogte.

In het laatste halfuur liep Newcastle weg van Leeds dankzij treffers van Dyer en Bellemy. De bezoekers speelden vanaf de zeventigste minuut met tien man door een rode kaart voor Mills.

Fulham wint, Chelsea gelijk

Het wisselvallige Chelsea, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Bolton WanderersFulhamMiddlesbroughAston VillaDerby County

/DOSSIERPremiership