De Graafschap wint, Heracles en NAC spelen gelijk

AMSTERDAM - De Graafschap is de tweede competitiehelft goed begonnen. Op de Vijverberg won de ploeg met 1-0 van het bezoekende Willem II.

De enige treffer van de wedstrijd kwam van Chelsea-huurling Ben Sahar, die met een gekruld schot scoorde. Door de zege neemt De Graafschap afstand van de degradatiezone.

Nieuwe aanwinst Sahar toonde zaterdag direct zijn meerwaarde voor De Graafschap. De Israëlisch international, in wie de Tilburgers ook geïnteresseerd waren, scoorde tegen Willem II niet alleen de enige treffer van de wedstrijd, maar aan alles was af te lezen dat hij extra klasse bij de Superboeren in de ploeg brengt.

Heracles

Emmanuel Boakye heeft Heracles zaterdagavond in Den Haag tegen ADO aan een punt geholpen. De Almelose verdediger zorgde tien minuten voor tijd met een afstandsschot voor de 2-2. Dat was niet geheel onverdiend, al had de thuisploeg het beste van het spel en de meeste kansen.

In blessuretijd vond een ogenschijnlijk rake kopbal van invaller Vojtech Schulmeister, de 2-3, geen genade in de ogen van scheids- en grensrechter.

NAC

NAC Breda heeft de competitie hervat met een gelijkspel tegen FC Utrecht, 1-1. In het eigen stadion gaf de formatie van coach Robert Maaskant in de slotminuut een voorsprong weg. Tom Caluwé zorgde voor de 1-1.

Patrick Zwaanswijk maakte voor rust het doelpunt van NAC. De verdediger deed dat op zijn verjaardag.

Tip de redactie