Wolf wint 500 meter, Gerritsen valt

MOSKOU - Titelverdedigster Jenny Wolf uit Duitsland heeft zaterdag bij de wereldkampioenschappen sprint in Moskou de openingsafstand op de 500 meter gewonnen.

Ze klokte een tijd van 38,00 seconden en bleef daarmee haar Chinese concurrente Beixing Wang 0,10 seconde voor.

Het brons op die afstand ging naar Sang-Hwa Lee uit Zuid-Korea: 38,33.MOSKOU - Het wereldkampioenschap sprint is voor Annette Gerritsen uitgelopen op een persoonlijk drama.

Val

Annette Gerritsen is na één afstand al kansloos voor een topklassering. De 23-jarige Ilpendamse kwam in de tweede bocht ten val, waardoor ze een herhaling van de prestatie van vorig jaar (brons) kan vergeten.

Beste Nederlandse op de 500 meter was Margot Boer die een tijd van 38,86 seconden neerzette: achtste. Laurine van Riessen finishte na 38,95 seconden en staat daarmee voorlopig negende. Natasja Bruintjes zette de klok stil na 39,33 seconden (16e).

Teleurstelling

"Dit is een grote teleurstelling'', aldus Orie tegen de NOS. "Ik denk niet dat ze hier enige schuld aan heeft. Ze glijdt weg. Dit is even lastig, maar het hoort erbij.''

Gerritsen, die twee weken geleden bij het Nederlands kampioenschap werd gediskwalificeerd, bleef bij de val ongedeerd.

"Er is geen schade, ze heeft niets kapot'', aldus Orie, die Gerritsen maar even had gesproken omdat Margot Boer kort na de rit van Gerritsen in actie kwam. "Ze had het wel even goed te pakken'', doelde Orie op de teleurstelling bij Gerritsen.

NUwerk

Tip de redactie