Armstrong geeft resultaten dopingtest vrij

ADELAIDE - Lance Armstrong geeft de uitslagen van de dopingtests vrij die hij heeft ondergaan sinds hij zijn rentree aankondigde.

De zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk heeft dat zaterdag gezegd aan de vooravond van zijn rentree in de Tour Down Under.

Armstrong doet dat met de hulp en steun van de Amerikaanse antidopingexpert Don Catlin. Catlin gaat ook binnen de Astana-ploeg met een speciaal plan toezien op een transparant antidopingbeleid.

Trots

"Het is een van de meest uitgebreide antidopingplannen in de geschiedenis van de sport. Ik ben er trots op'', aldus Armstrong.

"Als iemand dit jaar vraagtekens heeft bij mijn prestaties, hoop ik met behulp van dit plan sommige vragen te kunnen beantwoorden.''

Uitslag

Armstrong liet niet weten wanneer de uitslagen van zijn testen worden gepubliceerd. Sinds hij zijn terugkeer in het peloton aankondigde, is de Amerikaan zeker twaalf keer gecontroleerd.

Hij heeft ook twee testen ondergaan sinds zijn aankomst vorig weekeinde in Australië.

Spaanse dopingaffaire

Armstrong ging in Australië ook in op de mogelijke heropening van het onderzoek in de Spaanse dopingaffaire Operacion Puerto. De Spaanse krant El Pais meldde dit zaterdag.

"We moeten ons hierbij vooral herinneren dat dit niet alleen een wielerzaak is, maar voor de sport in het algemeen, dus laten we het dan ook over tennis en voetbal hebben en over alle andere betrokkenen.''

Rentree

Armstrong liet verder weten uit te kijken naar zijn rentree. "Ik wil niet zeggen dat ik me hetzelfde voel als toen ik nog geen dertig was, maar ik zit er niet ver vanaf. Ik voel me sterk en vooral mentaal zit het goed.''

NUwerk

Tip de redactie