Voorzitter Real Madrid stapt op

MADRID - Ramon Calderon is vrijdag opgestapt als voorzitter van Real Madrid. De preses nam die beslissing na berichten dat hij tijdens de laatste ledenvergadering in december een grote groep niet-stemgerechtigde vertrouwelingen zou hebben binnengelaten om zijn financiële beleid goedgekeurd te krijgen.

 ''Ik heb fouten gemaakt, maar heb daarbij de regels niet overtreden'', verklaarde Calderon.

De begroting van iets meer dan 400 miljoen euro voor dit jaar werd met 564 stemmen voor en 517 tegen aangenomen. Daarbij onthielden 32 leden zich van stemming. Het financieel jaarverslag over 2008 werd met een nog kleinere marge aangenomen.

Onderzoek

De directie van de club startte een onderzoek naar aanleiding van de berichten over de manipulatie. Calderon ontsloeg woensdag twee clubofficials naar aanleiding van deze affaire, maar beweerde toen dat hij zelf niets fout had gedaan.

''Ik vertrek met mijn hoofd omhoog'', zei hij vrijdag tijdens de persconferentie waarin hij zijn vertrek kenbaar maakte.

Schandalen

Calderon kwam in juli 2006 aan de macht. Zijn bestuursperiode kende de nodige schandalen. Zo zou hij de creditcard van de club hebben gebruikt voor persoonlijke uitgaven en bekritiseerde hij de spelers.

David Beckham ging volgens hem naar LA Galaxy ''om een halve filmster te worden'' en over de rest van het team zei hij: ''Ze denken allemaal dat ze supersterren zijn''.

De positie van Calderon wordt voorlopig waargenomen door vice-voorzitter Vicente Boluda. In juni heeft een nieuwe verkiezing plaats.

NUwerk

Tip de redactie