Nieuwe rol Sturing bij Vitesse

ARNHEM - Edward Sturing krijgt binnen eredivisieclub Vitesse een nieuwe rol. De assistent-trainer gaat zich binnen de voetbalclub bezighouden met scoutingswerk en wedstrijdanalyses voor het eerste elftal.

Sturing gaat zich minder bemoeien met het eerste elftal zelf, meldt Vitesse vrijdag.

Sturing kon zich na het ontslag van hoofdtrainer Hans Westerhof moeilijk vinden in diens opvolger Theo Bos. De twee botsten jaren geleden met elkaar bij Vitesse. Sturing was toen hoofdtrainer en wilde Bos niet hebben als assistent-trainer.

Turkije

Toen Vitesse begin januari op trainingskamp ging naar Turkijke, bleef Sturing thuis. Hij had weinig trek om onder Bos te gaan werken.

''Na het ontslag van Hans Westerhof lag de prioriteit bij de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer. Dat werd Theo Bos. Een zeer bewuste keuze, waarbij wij ons niet hebben laten leiden door gebeurtenissen uit het verleden", zo liet technisch directeur Marc van Hintum vrijdag weten.

"Wij hadden gehoopt dat het ondanks het verleden mogelijk zou zijn voor Theo en Edward om samen te werken bij het eerste elftal. Dat is helaas niet het geval, maar alle kou is uit de lucht'',

Vete

''Ik wil nogmaals benadrukken dat er tussen Edward en mij geen sprake is van een persoonlijke vete. Op voetbaltechnisch gebied was er tijdens onze eerdere samenwerking verschil van inzicht."

"Die kwestie van toen is inmiddels in alle openheid uitgesproken. Gelijktijdig hebben wij samen geconcludeerd dat er desondanks op dit moment geen basis is om rond een eerste elftal op het veld met elkaar te werken'', gaf hoofdtrainer Bos aan.

''We zijn alsnog uit de impasse gekomen. Ik accepteer de keuzes van de clubleiding, hoewel ik daar zelf anders tegenaan kijk. Voor mezelf heb ik de gebeurtenissen van de afgelopen weken op een rijtje gezet. Dat heeft geresulteerd in deze nieuwe functie'', legde Sturing de veranderingen uit.

NUwerk

Tip de redactie