Loting Australian Open koppelt Nadal aan Rochus

MELBOURNE - De jacht naar zijn eerste titel op de Australian Open begint voor tennisser Rafael Nadal met een wedstrijd tegen de Belg Christophe Rochus. Dat bleek vrijdag bij de loting van het grandslamtoernooi.

Nadal, eerste op de wereldranglijst, kwam in Melbourne nog nooit verder dan de halve finale.

Nadal is ingedeeld in dezelfde helft van het schema als Andy Murray. De als vierde geplaatste Brit is in vorm en wordt getipt als belangrijke kandidaat voor toernooiwinst. Murray treft de Roemeen Andrei Pavel.

Djokovic

Titelverdediger Novak Djokovic neemt het in de eerste ronde op tegen een qualifier. De Serviër is in Australië als derde geplaatst. Roger Federer, de nummer twee van de lijst, speelt als eerste tegen de Italiaan Andreas Seppi. In de derde ronde komt hij mogelijk oud-winnaar Marat Safin tegen.

Nederlanders ontbreken dit jaar in het hoofdtoernooi van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Jankovic

Bij de vrouwen neemt Jelena Jankovic het in de eerste ronde op tegen de Oostenrijkse Yvonne Meusburger. De Servische nummer een van de wereld verloor vorig jaar in de halve finale. Jankovic wacht nog op haar eerste grandslamtitel.

Williams, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het op tegen de Chinese Yuan Meng. De Amerikaanse won het grandslamtoernooi in Melbourne al drie keer. Williams treft haar zus Venus mogelijk in de halve finale. Venus begint het toernooi tegen de Duitse Angelique Kerber.

Dementjeva

Olympisch kampioene Elena Dementjeva (4) is gekoppeld aan Kristina Barrios. Dinara Safina, als nummer drie ingeschaald, speelt tegen Alla Koedrjavtseva. Titelverdedigster Maria Sjarapova ontbreekt dit jaar bij de Australian Open wegens een schouderblessure.

Nederlandse tennissters wisten zich niet te plaatsen voor het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Michaëlla Krajicek heeft last van haar enkel en liet het kwalificatietoernooi aan zich voorbij gaan.

Tip de redactie