Beenhakker ziet nieuwe comeback in Rotterdam wel zitten

AMSTERDAM - Naast de vacature van hoofdtrainer is Feyenoord ook op zoek naar een nieuwe technisch directeur, nadat Peter Bosz zijn lot verbond aan het vertrek van Gertjan Verbeek. Leo Beenhakker ziet zichzelf die rol wel uitvoeren.


Beenhakker, die Feyenoord al eerder uit de brand hielp, zegt vrijdag in de Telegraaf: "In die functie ben ik inderdaad goed."

"Een tijdje terug zat ik naar een wedstrijd van Inter op de tv te kijken en daar zag ik Julio Ricardo Cruz, die ik naar Feyenoord heb gehaald. En verder zag ik Zlatan Ibrahimovic en Maxwell, die ik heb gestrikt als technisch directeur van Ajax. Daar werden volop vraagtekens bij gezet, maar volgens mij heb ik het toen allemaal nog niet zo slecht gezien."

"Momenteel speelt het niet", zegt Beenhakker. "Maar natuurlijk jeuken mijn handen. Het blijft een fantastische uitdaging om zo'n club weer terug aan de top te krijgen."

Been

Beenhakker wordt volgens de krant binnen Feyenoord gezien als eventuele tussenpaus, totdat Mario Been losgeweekt kan worden bij NEC. 'Don Leo' zou wel oren hebben naar een rol als tussenpaus, om vervolgens belast te worden met de taken van een technisch directeur.

Voor Mario Been zijn het drukke tijden. De succesvolle coach zou via een tussenpersoon benaderd zijn voor een plaats op de lege trainersstoel in Rotterdam. Donderdag trof Been bij NEC een met Feyenoord-attributen versierde kleedkamer.

Ajax

In De Telegraaf zegt hij: "Er komt ineens veel op me af, maar ik ga er pas echt over nadenken als er iemand van de club belt en dat is niet gebeurd. Ik heb de spelers van NEC toegesproken over de situatie en verteld dat er voor mij op dit moment maar één ding telt: de wedstrijd tegen Ajax."

Nu de Rotterdamse volksclub op zoek is naar nieuwe mensen voor de technische staf, bieden de hulptroepen zich uit diverse hoeken aan. Clubcoryfee Willen van Hanegem zei donderdag Feyenoord te willen helpen in deze moeilijke situatie.

De Wolf

Later op de dag liet ook John de Wolf weten graag zijn steentje bij te dragen. In het tv-programma De Wereld Draait Door zei de voormalige verdediger dat hij niet de ambitie heeft om hoofdtrainer te worden bij zijn oude werkgever, maar wel een rol als assistent ambieert. De Wolf zou naar De Kuip kruipen als het moet, zo gaf hij aan.

Tip de redactie