Feyenoordselectie unaniem tegen Verbeek

ROTTERDAM - Geen enkele speler bij Feyenoord had nog vertrouwen in trainer Gertjan Verbeek, die sinds woensdagavond op non-actief staat in De Kuip. Dat liet aanvoerder Giovanni van Bronckhorst donderdag in de perskamer van het stadion weten.

"Na de ochtendtraining op woensdag kwam Verbeek naar mij toe'', vertelde hij.

''Hij vroeg of ik in de selectie de mening over hem wilde gaan vragen. Verbeek wilde weten of er bij de spelers nog vertrouwen in hem bestond. De uitslag was unaniem. Niemand wilde nog verder met Verbeek. Dat heb ik daarna tegen hem gezegd."

Zwaarste dag

Van Bronckhorst: ''Het was de zwaarste dag uit mijn loopbaan. Daarvoor ben ik niet terug naar Feyenoord gekomen. Om tegen de hoofdtrainer te zeggen dat er geen vertrouwen meer in hem was. Zowel voor hem als voor mij was het heel moeilijk. Dit hadden we beiden niet gewild."

"Maar ik heb hem toch recht in de ogen kunnen kijken. Ik vond het moedig van hem dat hij zelf naar de mening van alle spelers had gevraagd. Maar het was al te laat om het allemaal nog recht te zetten. Heel spijtig.''

Onwerkbaar

Met die pijnlijke uitkomst van de rondvraag meldde Verbeek zich bij de directie. Volgens de trainer was er een onwerkbare situatie ontstaan door het gebrek aan vertrouwen in hem.

Na ampel beraad en met forse tegenzin zette de clubleiding Verbeek nadien op non-actief. Technisch directeur Peter Bosz en assistent-trainer Wim Jansen toonden zich solidair en stapten eveneens op.

Verliezers

Van Bronckhorst liet verder weten dat het sportieve conflict bij Feyenoord alleen maar verliezers telt.

''Wij krijgen als spelers nu de Zwarte Piet toegeschoven, vooral ook door de uitlatingen die Verbeek woensdagavond na zijn ontslag heeft gedaan. Maar wij zijn zeker niet de hoofdschuldige in deze kwestie. Iedereen bij Feyenoord heeft schuld.''

Wil ontbrak

Verbeek zei woensdagavond in de perskamer van De Kuip onder meer dat de wil bij de spelers ontbrak om er samen nog iets van te maken bij Feyenoord.

Ook miste hij bij zijn selectie een open en eerlijke houding ten opzichte van hem. ''Dat was niet leuk om te horen, nee'', bekende Van Bronckhorst.

''Dat verhoogt de druk op de spelers nog eens extra. En die druk is al zo hoog. Het roept ook kwade bedoelingen bij de supporters op. Zijn uitspraken hebben ons beschadigd. Dat had ik niet verwacht van Verbeek, omdat we eerder op de dag nog op een goede manier afscheid van elkaar hadden genomen.''

Van Bronckhorst: ''Er is het afgelopen jaar heel wat gebeurd tussen Verbeek en de spelers. Meer dan de helft weet het publiek nog niet. Maar ik heb geen zin om hier te gaan vertellen wat er allemaal is misgegaan. Dat zou te gemakkelijk zijn."

"Feit is dat de selectie donderdagochtend heel erg aangeslagen was door de uitlatingen van Verbeek. Het raakte ons diep. Van enige opluchting over het vertrek van Verbeek was nog geen sprake. Misschien komt dat nog.''

Praatsessie

Spelers en de uitgedunde staf lieten zich donderdag rond het middaguur buiten zien, na een praatsessie. Keeperstrainer Patrick Lodewijks en spitsentrainer John Lammers assisteren interim-coach Vlemmings op het veld.

Bij De Kuip hebben zich tientallen fans gemeld. De sfeer is rustig. De selectie van Feyenoord trainde buiten op het bijveld van De Kuip.

Van Hanegem

Willem van Hanegem heeft openlijk gesolliciteerd naar de ontstane trainersvacature bij Feyenoord. De 64-jarige oefenmeester, als speler en trainer eerder al actief in De Kuip, zei donderdagochtend op Radio 538 "geen nee" te zeggen als Feyenoord zich bij hem meldt. Van Hanegem zit zonder werk nadat hij vorige maand werd ontslagen bij FC Utrecht.

Van Hanegem kan zich vinden in de suggestie om als interim-trainer het seizoen af te maken. Hij hoopt dat Mario Been in de zomer zijn taken dan overneemt. "Dat zou een verstandige keuze zijn. Laat ik het zo zeggen, ik zou geen nee zeggen. Ja, en daarna is het misschien wel mooi geweest. Eén van hun favorieten is Been en daar ben ik het mee eens."

Kritiek

De 'Kromme' leverde in het interview ook kritiek op Gertjan Verbeek, die woensdag door Feyenoord op non-actief werd gesteld.

"Als trainer moet je niet alleen ouderwets, maar ook flexibel zijn. Het kan niet zo zijn dat een jongen van 18 jaar hetzelfde moet doen als een speler van 31. Daar zit bijna een voetballeven tussen. Op sommige momenten moet je daar rekening mee houden, dat is toch heel normaal?"

NUsport
Feyenoord verlangt naar rust
'Dolksteek spelers, falende clubleiding'
Gudde: Ik ben niet overruled

Feyenoordtraining 15-01

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie